Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Verbonden met de regio

Dagelijks rekenen miljoenen klanten op elektriciteit en gas. In een groot deel van Nederland zorgen wij voor het transport van deze energie. Tegelijkertijd werken we aan een betrouwbare, veilige en duurzame energievoorziening voor de toekomst. Omdat er lokaal verschillen zijn in de energiebehoefte en de mogelijkheden voor energieopwekking, kiest Alliander voor een regionale aanpak.

In 2014 werken we hard aan het moderniseren we onze energienetten. Op grote schaal worden gasleidingen vervangen in onder meer Amsterdam, Gelderland en Zuid-Holland. Ook verzwaren we elektriciteitsnetten, waardoor we beter voorbereid zijn op het toenemende elektriciteitstransport. Voor het uitwisselen van alle informatie naar en van de slimme netten is een robuust en toekomstvast telecommunicatie-netwerk nodig. Daarom bouwen we ons eigen draadloos telecommunicatienetwerk. We leggen honderden kilometers glasvezelkabel in de regio’s. Dit netwerk wordt een belangrijke schakel in de digitale communicatie met diverse toepassingen in het energienet, zoals slimme meters en intelligente middenspanningsruimtes.

Toegevoegd aan Mijn verslag + Mijn verslag