Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Gelderland

Initiatieven voor duurzame energie krijgen in Gelderland veel aandacht.

De provincie, gemeenten, burgers en bedrijven ontplooien veel initiatieven. Liander werkt er graag aan mee. Samen ontdekken we nieuwe mogelijk-heden die de energietoekomst ondersteunen. In 2014 investeert Liander ruim 100 miljoen euro om het energienet klaar te maken voor de toekomst.

Proeftuinen voor duurzame energie

Liander werkt aan intelligente energienetten. Bij de introductie hiervan zijn de ervaringen van klanten, zowel particulieren als zakelijke relaties, van toenemend belang. Wat willen zij? Hoe kunnen wij daaraan bijdragen? En wat past binnen een duurzame, slimme energievoorziening? Liander is op een aantal plekken in Nederland proeftuinen gestart, bijvoorbeeld in Lochem en bij het Bedrijvenpark A1 Deventer. We doen hier onder meer ervaring op met een modulair intelligent energienet en met energieopslag in elektrische auto’s.

Arnhem-Nijmegen werkt aan groene economie

De komende jaren worden in de regio Arnhem-Nijmegen circa 26.000 woningen gebouwd. Onder de noemer ‘De Groene Kracht‘ werken gemeenten in de Stadsregio Arnhem Nijmegen samen aan een groene economie. Het programma focust op duurzame energie, duurzame mobiliteit en een duurzame gebouwde omgeving. Duurzaam bouwen gaat niet alleen over energieverbruik en –besparing. Het gaat ook om goed omgaan met materialen en toekomstwaarde van een woning of gebouw.

Uitbreiding en vervanging van het bestaande net

In Gelderland worden verschillende bouwprojecten gerealiseerd. In 2014 werken we in Apeldoorn, Harderwijk en Veenendaal onder meer aan (duurzame) woningbouwprojecten. Meer dan 4.500 woningen worden opgeleverd met duurzame energiebronnen, zoals warmtepompen of warmte-koudeopslag. In Ede werken wij aan de ontwikkeling van een intelligent energienet voor nieuwe industrieterreinen en de ontwikkeling van windenergie. Daarnaast wordt het bestaande net verzwaard in onder meer Zaltbommel en Zevenaar om de lokale toename van het energieverbruik op te vangen.

Toegevoegd aan Mijn verslag + Mijn verslag