Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Alliander in Duitsland

Alliander is, via dochteronderneming Alliander AG, al vele jaren actief in Duitsland. Met ongeveer 160 collega’s beheren we elektriciteits- en gasnetten, openbare verlichting en verkeerslichten in onder meer Berlijn, Brandenburg, Noordrijn-Westfalen en Hessen. We werken mee aan betaalbare energiesystemen en helpen wijken om slim met energie om te gaan.

Ons werkgebied in Duitsland breidt zich uit. In 2013 kregen we zeven concessies in onder meer Eberswalde, Henningsdorf en Mühlenbecker. Vanaf 2014 beheren we, naast het elektriciteitsnet en de openbare verlichting, ook het gasnet voor 40.000 inwoners van Heinsberg.

In Duitsland gaan de ontwikkelingen op het gebied van schone energie snel. We gaan er meewerken aan duurzame initiatieven, zoals de bevordering van brandstofceltechnologie en zonne-energie. Ook leveren we een bijdrage aan de laadinfrastructuur voor het groeiende aantal elektrische voertuigen. Daarnaast werken we in 2014 op verschillende plaatsen, waaronder Hagen, Rüsselsheim en Cottbus, aan het moderniseren van de openbare verlichting. Hiermee dragen we bij aan energiebesparing in de regio.

Toegevoegd aan Mijn verslag + Mijn verslag