Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Amsterdam

Amsterdam speelt een cruciale rol in de Nederlandse economie. Wij zijn er trots op dat Liander daar dagelijks kan zorgen voor een betrouwbare energievoorziening. Het onderhoud aan de infrastructuur in Amsterdam is complex en wordt bemoeilijkt door de beperkte ruimte in de stad en drukke verkeersroutes. In overleg met de gemeente werden werkzaamheden in 2014 nauwkeurig gepland om overlast zoveel mogelijk te voorkomen.

Toenemend elektriciteitsgebruik

De vraag naar elektriciteit groeit nog steeds in Amsterdam. Liander werkte in 2014 op verschillende plaatsen in de stad aan verzwaring van de infrastructuur om 24/7 voldoende stroom te kunnen bieden. Drie onderstations in Bijlmer Noord, Duivendrecht en de Oosterparkbuurt zijn verzwaard. Toch vroegen in het afgelopen jaar minder grote klanten een aansluiting aan op het elektriciteitsnet dan wij hadden verwacht. Ook bleven de vervangingen als gevolg van reconstructies achter op de prognoses. Om de leveringszekerheid van energie onverminderd hoog te houden, zijn verouderde netten vervangen inclusief tientallen kilometers brosse leidingen van grijs gietijzer en verouderde aansluitingen. Ook is de kwaliteit van gasleidingen in onder andere flats in kaart gebracht en onderzocht. Volgend jaar wordt een groot deel van de inspecties in Amsterdam uitgevoerd.

Ontwikkeling van de Zuidas

De Zuidas ontwikkelt zich tot een stadscentrum van internationaal zakendoen en kennisontwikkeling. Liander voorziet grote bedrijven in het gebied van energie. Door goede samenwerking met infrastructurele bedrijven voor water, telecom, riolering en energie proberen we de betrouwbaarheid van onze dienstverlening op hoog niveau te houden en eventuele overlast door werkzaamheden te voorkomen. Ook zijn onderstations verzwaard om de energievoorziening in het gebied te vergroten. Rijkswaterstaat en de gemeente werken verder aan de bereikbaarheid van de Zuidas door onder meer het aanpassen en verbreden van de snelweg A10. In dit kader heeft Liander in 2014 tientallen kilometer kabels en leidingen verlegd en nieuwe verbindingen gemaakt.

Partner in Amsterdam Smart City

In 2014 was Liander opnieuw partner in Amsterdam Smart City, een initiatief met meer dan 100 partijen die samenwerken aan slimme toepassingen met energie in Amsterdam. Samen met bewoners hebben we verschillende technologie├źn getest in Nieuw-West, IJburg en Zuidoost. We helpen de gemeente Amsterdam bij hun ambitie om een klimaatneutrale stad te zijn.

Toegevoegd aan Mijn verslag + Mijn verslag