Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Noot 28 Financiële lasten

Financiële lasten

€ miljoen

2015

2014

Leningen van derden

-65

-79

Geactiveerde bouwrente

1

3

Reële waardeverandering swaps

-

-1

Valuta-omrekeningsverschillen

-44

-54

Overige financiële lasten

-17

-12

   

Totaal

-125

-143

De financiële lasten worden met € 1 miljoen verlaagd door geactiveerde bouwrente inzake de nieuwbouw van de locatie in Duiven (2014: € 2 miljoen). Deze activering is gebaseerd op basis van 4,0% rente (2014: 4,0%). In 2014 zijn de financiële lasten verder met € 1 miljoen verlaagd door geactiveerde bouwrente op aanleg van een warmteleiding door Indigo (6,0% rente).

Binnen Alliander wordt het valuta risico afgedekt door middel van FX swaps. De valuta-omrekeningsverschillen zijn het gevolg van de ontwikkeling van de koers van de US Dollar en Britse ponden ten opzichte van de Euro op de voor verkoop beschikbare financiële activa [noot 6] en de financial lease verplichting [noot 19].

De overige financiële lasten zijn voornamelijk gerelateerd aan de financial lease verplichting [noot 19]. Daarnaast zijn onder de overige financiële lasten tevens de kosten voor letters of credit en kredietfaciliteiten verantwoord.

Toegevoegd aan Mijn verslag + Mijn verslag